Med engagemang
för det goda boendet

Östgötaporten lägger stor vikt på att skapa bostadsområden där de boende trivs och känner sig trygga i. Vi stöder därför ett flertal olika initiativ och känner ett engagemang för hela boendet för våra hyresgäster.

presenterar namnet pŒ Nya Parken frŒn och med nu Šr …stgštaporten under en presskonferens arrangerad av IFK Norrkšping den 11 april 2016 i Norrkšping. Foto: Josefine Loftenius

Med fotboll som grund
i socialt ansvarstagande

IFK

Lagandan heter ett projekt som genomförs i samarbete bland annat mellan D. Carnegie & Co:s dotterbolag Östgötaporten inom fastigheter och IFK Norrköping. Här får barn och ungdomar tillgång till Bollis, Nattfotboll och ViSiT. I Bollis får ungdomar via fotbollsspelande chans att förbättra sin sociala och språkliga kompetens och bättre möjlighet till integration. Deltagarna går i klass 2-5. I Nattis mellan kl. 19-24 håller hallar öppet för att ungdomar ska kunna spela fotboll i Hageby. Ett så kallat socioekonomiskt utsatt område. Antalet småbrott har minskat under perioden som det har pågått. Nu fortsätter aktiviteten. ViSiT erbjuder supportrar en möjlighet att förbättra sin hälsa och gå ned i vikt. Detta samarbete kröns av att IFK Norrköpings arena nu byter namn till Östgötaporten. Se bild här från presskonferensen. Östgötaportens David Lood medverkade, till höger på bilden.

SE MER INFORMATION HÄR OM LAGANDAN – SAMARBETSPROJEKT MED IFK NORRKÖPING!